بانک مرکزی با راه اندازی ریال دیجیتال ورود به عرصه ارزهای دیجیتال را آغاز کرد که بهپرداخت ملت به عنوان گزینه برتر، مامور اجرای این مهم شد.
به گزارش نیانا به نقل از پول نیوز، از هنگامی که معاملات در فضای مجازی مطرح شد، انواع ابزارها به عنوان رابط مطرح شد که یکی از آنها ارزهای دیجیتال است. ارز دیجیتال نام دیگر برای پولی است که برای پرداخت کالاهای خاص یا خدمات خاص اینترنتی استفاده میشود. به عبارت سادهتر پول دیجیتال در دنیای واقعی معادل فیزیکی ندارد. این پول به همان شیوه پول فیزیکی یا ارز فیات عمل میکند و میتوان ارز دیجیتال را با ارز دیگری دریافت، انتقال یا مبادله کرد.
کمرنگ شدن مرزها
نقش آفرینی پول دیجیتال به اندازهای قدرت گرفته که با حرکت جامعه به سوی ارزهای دیجیتالی، مرزهای بین کشورها به مرور کم رنگتر میشود و این روند به اندازهای جدی است که پول فیزیکی که به صورت آنلاین، برای بانکداری و خرده فروشی و… استفاده میشود، باید جزیی از زیرمجموعه ارز دیجیتال طبقهبندی شود.
تمرکز ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال اغلب متمرکز هستند، بدین معنی که معاملات درون شبکه در یک مکان متمرکز مانند بانک تنظیم میشود. ارزهای دیجیتال شفاف نیستند، بدین معنا که در ارزهای دیجیتال نمیتوان تمامی تراکنشهای یک کیف پول را مشاهده کرد و این اطلاعات محرمانه هستند. ارزهای دیجیتال مرجع مرکزی دارند که تمامی مشکلات و تهدیدها از طرف آنها رفع میشود. به عنوان مثال، این مرجع مرکزی میتواند معاملات را به درخواست کاربر یا مقامات مسدود یا لغو کند. بیشتر کشورها چارچوب قانونی خاصی پیرامون ارزهای دیجیتال دارند و این قوانین منحصر به خود آن کشور و با دیگری متفاوت است.
کیف پول ارز دیجیتال
به زبان ساده، کیف پول ارز دیجیتال، ابزار یا برنامهای است که هر فرد، کلیدهای خصوصی خود را در آن نگه میدارد. کیف پول چند گونه مختلف دارد، میتواند یک دستگاه یا سختافزار باشد یا برنامهای که روی کامپیوتر یا تلفن همراه نصب میشود. کیف پول رابطی است که بیشتر کاربران برای تعامل با یک شبکه رمز ارز به آن احتیاج دارند. کیف پولهای مختلف دارای کاربرد و عملکردهای متنوعی هستند. برای سهولت انجام معاملات، کیف پولهای نرمافزاری برای پرداختهای روزمره بهترین گزینه محسوب میشوند. برای امنیت بیشتر، کیف پولهای سخت افزاری برای دور نگه داشتن کلیدهای خصوصی از چشم هکرها و کلاهبرداران، بینظیر هستند. اغلب کاربران رمز ارز، برای محکم کاری بیشتر تمایل دارند، پول خود را در هر دو نوع کیف پول نگه دارند
عزم بانک مرکزی
از آنجا که سالهاست بر ورود کشورمان به حوزه ارز دیجیتال تاکید میشود و مهمتر آنکه نباید از علم روز عقب بمانیم، بانک مرکزی ناچار به ورود به این عرصه شد و ریال دیجیتال را تعریف کرد. از آنجا که امروزه سواستفاده از فضای مجازی به یک بحران تبدیل شده، لازم بود مطالعه جامعی در این خصوص صورت پذیرد و زیرساختهای آن آماده شود تا با خیال راحت به این عرصه ورود کرد. در نتیجه بانک مرکزی این دوره را طی کرد و موفق شد ریال دیجیتال را تعریف کند، اما برای آنکه معایب آن شناخته شود، لازم بود به صورت پایلوت در چند بانک اجرایی شود تا معایب آن رفع شود که در این رابطه بانک ملت به عنوان یکی از بانکهای توانمند در عرصه برگزیده شد.
انتخاب بهپرداخت
از آنجا که بانک ملت زیرمجموعهای توانمند در حوزه انتقال وجه دیجیتال به نام شرکت بهپرداخت دارد، ورود به عرصه ریال دیجیتال به بانک ملت سپرده شد. در این رابطه مدیرعامل شرکت “بهپرداخت” با تاکید بر اهمیت ارز دیجیتال گفت: از سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی ریال دیجیتال را کلید زد که بدنبال آن زیرساختها را آماده کرد. محمدمهدی تقی پور با تاکید بر اهمیت ورود به عرصه ارز مجازی گفت: بدلیل اهمیتی که ارزهای دیجیتال دارند و نقشی که در اقتصاد ایفا میکنند، ایران نیز به این عرصه وارد شد که بانک مرکزی بحث ریال دیجیتال را تعریف کرد. وی با اعلام اینکه ورود به عرصه رمزارزها بسیار اهمیت دارد گفت: باید زیرساختها بدرستی شکل میگرفت تا امکان سواستفاده از رمز ارز ایرانی به صفر برسد، به همین دلیل بانک مرکزی با مطالعات گسترده، به این عرصه وارد شد.
توانمندی شرط انتخاب
مدیرعامل شرکت “بهپرداخت” با اعلام اینکه پس از اطمینان بانک مرکزی از تکمیل زیرساختها، سه بانک وارد این عرصه شدند گفت: بانک ملت بدلیل توانمندیهای قابل توجهی که دارد، به عنوان یکی از بانکها برگزیده شد. وی با اشاره به اینکه شرکت بهپرداخت به عنوان بازوی توانمند بانک ملت، متولی اجرای ریال دیجیتال و کیف پول ریال دیجیتال شد گفت: بهپرداخت به عنوان بازوی اجرایی بانک ملت در زمینه ریال دیجیتال، وارد این عرصه شد و بدنبال آن، کیف پول ریال دیجیتال را نیز راه اندازی کردیم.
استفاده از دستگاه پوز
تقی پور با اعلام اینکه به دو روش امکان جابجایی ریال دیجیتال وجود دارد گفت: به پرداخت به نوعی زیرساختها را آماده کرده که هم میتوان ریال دیجیتال را انتقال داد و هم با استفاده از دستگاههای پوز بهپرداخت، جابجایی ریال دیجیتال صورت پذیرد.